Neljännen kerran järjestetty Vilnan Street Art -festivaali parantaa ohjelmaansa ​​jatkuvasti ja yrittää lisätä siihen enemmän yllätyksiä vuosittain. Vuoden 2016 ohjelma oli todella vaikuttava. Seinäpiirrokset ja graffitit korvattiin monipuolisemmilla projekteilla: troliradit muuttuivat esineiksi ja vesiputous ilmestyi vihreän sillan lähelle!

Vilnan Street Art 2016: n suurin ja tärkein teos ilmestyi Neris-joen rannalla Žvejų-kadulla Seimasin autotallin seinälle, joka oli paljastunut puiden poistamisen jälkeen. Arkkitehti Ignas Lukauskas kiinnitti kuvan julkisivuun, mikä tuo suuren luonnon kohteen - vesiputouksen - kaupunkiin. "Tähän ideaan innoitti rakennuksen terassit ja naapurijoki. Liettuassa ei ole suuria vesiputouksia, joten tästä lähtien meillä on yksi ", sanoo laatija Lukauskas. Menetelmänä käytettiin Street-taiteilijoiden pitkään käyttämää tekniikkaa - valokuvapaperin kiinnittämistä -. Taideteokset muuttuvat paperista johtuen, jolloin kaupungin asukkaat voivat katsella vesiputouksen luonnollista elinkaarta.

Yrityksemme yhdessä arkkitehti Lukauskisin ja Seimasin palatsin hallinnon kanssa asensivat valaistuksen taideteosta varten. Se oli hieno esimerkki siitä, kuinka paljon rakennusten julkisivujen tai muiden arkkitehtoonisten tai luonnollisten esineiden valaiseminen muuttaa kaupungin ilmettä! Toivomme, että tällaiset esimerkit kannustavat sekä kaupungin päälliköitä että rakennusten omistajia kiinnittämään huomiota julkisivujen valaistukseen.